A saját pályáján.

A saját pályáján.

A gyeptető a hagyományos tetőfedési megoldás a skandináv országokban, különösen a hegyvidéki nyaralók esetében, de egyre gyakrabban alkalmazzák a gyeptetőket a városi környezet lágyítására is.

arrow_downward

A gyeptetőket általában vidéki nyaralókban használják, de egyre gyakrabban használják a városi területeken.


Annak érdekében, hogy a tőzegtető a lehető legbujabb és vonzóbb legyen, a legfontosabb a membrán gondos kiválasztása. A Protan kifejlesztett egy gyepes tetőmembránt, amely a lehető legjobb növekedési potenciált kínálja – akár vidéken, akár otthon, a városban szeretné élvezni a zöldtető látványát.

A gyeptető az úgynevezett expanzív zöldtető egy speciális változata. A hatalmas zöldtetőket vékony földréteg vagy tápláló szőnyeg borítja, a tipikus növények a zamatos vagy mohafajok.

Gyökérálló

A tőzegtetőkre szánt tetőfóliák lágyított PVC-ből készülnek, poliészter szövetmaggal és alul laminált poliészter filccel megerősítve. Amellett, hogy ellenállóak a gyökérnövekedéssel, tűzállóak és UV-sugárzással bírnak, nagyon jól ellenállnak az alacsony és magas hőmérsékletnek is.

A Protan tetőfedő lemezeket hideg, szellőző lejtős tetőkön használják, ahol a talajhoz rögzítik és meleg levegővel hegesztik. Általában szellőző fafelületre szerelik fel, majd közvetlenül a membránra helyezik a gyepréteget.

Nem igényel vízelvezető réteget

Az ilyen típusú megoldásoknál gyakran használnak vízelvezető fóliát a nedvesség és a kondenzátum elvezetésének biztosítására. A Protan gyep tetőfedő membránok azonban olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák, hogy a csírázó gyökerek mélyen behatoljanak a membránba. Ez az extrém gyökérellenállás szükségtelenné teszi a vízelvezető réteget.

Ballasztos és zöldtetők

Ballasztos és zöldtetők

A ballasztos tetők olyan tetőszerkezetek, amelyekben a membránt egymást követő rétegek borítják.

Tudjon meg többet
Protan BlueProof Green

Protan BlueProof Green

A Protan Blue Proof Green ötvözi a felszíni vizek biztonságos kezelését az épület tetején található zöld kerttel. Ezt a megoldást modern és biztonságos tetőnek hívjuk.

Tudjon meg többet
Műszaki rajzok és leíró szövegek

Műszaki rajzok és leíró szövegek

Itt egy áttekintést talál a Protan műszaki rajzairól és leíró szövegeiről, amelyek pdf és dwg formátumban letölthetők.

Dokumentáció

Dokumentáció

Itt találja a termékdokumentációt és a tanúsítványokat.

Értékesítési osztály

Dr. Fejes János - Ügyvezető Igazgató, Protan South East Zrt.

Dr. Fejes János

Ügyvezető Igazgató, Protan South East Zrt.
Kekezi Arber - Értékesítési Menedzser, Protan South East Zrt.

Kekezi Arber

Értékesítési Menedzser, Protan South East Zrt.