Garnélarák előállítás biztonságos Protan szövet felhasználásával

Garnélarák előállítás biztonságos Protan szövet felhasználásával


A jæreni Sirevågban található zárt tengeri garnélarák-ellátó ponton egy 200 000 literes tartályt töltenek meg trópusi garnélával. A környezetbarát Protan BlueSafe szövetet a fenntartható garnélarák-tenyésztés biztosítására használták.


A Protan több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a műszaki textíliák terén számos alkalmazási területen. A cég számos országban ismert tetőfedő termékeiről, és ezen a területen szerzett tapasztalatait az akvakultúra szektorban kamatoztatja.

A Happy Prawns betontartály méretében és formájában is inkább uszodára hasonlít, mint tenyésztartályra. A Protan BlueSafe szövetet a garnélamedencébe helyezik.

A Protan Entreprenør tetőfedők a helyszínen összeillesztették és felszerelték a Protan előregyártott szövetlemezeit, majd ellenőrizték a szivárgást. Ennek eredményeként a bélés rendkívül jól illeszkedik a tartályhoz. Ez jó alapot teremt a kiváló minőségű garnélarák tenyésztéséhez.

Amikor a fenntarthatóság és a környezet számít

A Happy Prawns egy olyan vállalat, amely a fenntartható fejlődésre összpontosít, és a környezetbarát termelési módszerekre helyezi a hangsúlyt. Nincsenek vegyszerek az élelmiszerekben vagy a vízben. Mikroműanyagtól és egyéb szennyeződésektől mentes.

A Protan BlueSafe szövettel ellátott zárt rendszer megakadályozza a betegségek terjedését és biztosítja az állatok jólétét. Ezenkívül nem bocsát ki olyan káros anyagokat a gyártás során, amelyek károsíthatják a külső tengeri környezetet.

Mi az a Happy Prawns?

A Happy Prawns norvég királyráktermelő Litopenaeus Vannamei, székhelye Sirevågban, Jærenben található. A céget 2017-ben Magnar Hansen alapította, aki ma a vezérigazgató. A cég körülbelül 60 tonna garnélarákot tud termeszteni. 2022-ben a vállalat egy új, 35 000 m2-es létesítmény megnyitását tervezi a Kviamarka Næringsparkban 52 tartállyal.

A létesítmény csatlakozik a Tine tejüzemhez, és a tejtermelésből származó hulladékhőt használják fel a víz melegítésére. A hulladékhő fűtési felhasználásával a vállalat energiaköltségeket takaríthat meg, és a cég filozófiájának megfelelően még környezetbarátabbá teheti a termelést.

A Protan együttműködési partnerként való választása egy garnélarák-medence építésében tovább hozzájárul a vállalat fenntartható fejlődésre és környezetvédelemre irányuló törekvéséhez.

Protan műszaki textíliák akvakultúrához

100%-ban újrahasznosítható anyagok, ólom- és mikroműanyag mentes.

Extrém tartósság: Hosszú élettartam, minimális karbantartás, alacsony költség.

Ivóvízzel való érintkezésre engedélyezett.

Megakadályozzák a mikroműanyagok tengerbe jutását.

Termékeink élettartamuk végén visszavételi programunk révén újrahasznosíthatók, majd újra felhasználhatók.

Norvégiában gyártották és fejlesztették.

Protan BlueSafe®

A Protan BlueSafe innovatív újrafelhasználható PVC textíliák sorozata, amelyeket különösen jól tolerál a sós víz. Például segíthetnek az akvakultúra-iparnak számos környezeti kihívás leküzdésében.

A Protan BlueSafe termékek megfelelnek az iparágak széles skálájának fenntarthatósági, biológiai és élelmiszerbiztonsági követelményeinek.

A szövet nem szabadít fel mikroműanyagot, kifejezetten sós vízben való használatra készült, és ivóvíz tárolására is használható.

Mivel teljesen sima és sűrű, a felületén akár 70 százalékkal is csökken a mikrobaszaporodás valószínűsége, ami szintén csökkenti a karbantartási költségeket és meghosszabbítja az élettartamát.

Protan BlueSafe

A Protan BlueSafe tartós és környezetbarát speciális kendőink az akvakultúra-ipar számára.