Tulajdonságok, teljesítmény és biztonság

Tulajdonságok, teljesítmény és biztonság


A Protan műszaki textíliák széles körben alkalmazhatók.

A Protan PVC bevonatú szövetek a műszaki specifikációtól függően számos minőségi változatban készülnek.

Sok éves tapasztalatának köszönhetően a Protan innovatív megoldásokat fejleszt és szállít a saját kompetenciái alapján vagy az ügyfelek egyedi igényei szerint.

Súly

Az anyag optimálisan megválasztott használható súlya közvetlenül a burkolat egyszerű használatában rejlik, mind a tekercsen, mind a vele való munka során. Tapasztalataink szerint sok vásárló a négyzetméterenkénti súlyt használja az erő és a tartósság mutatójaként. A szilárdságot és a tartósságot azonban más tényezők is befolyásolják, mint például a szövet szerkezete, a PVC bevonat mennyisége és az ezt követő felületkezelés. Ezért érdemes különféle paramétereket ellenőrizni az erősség és a tartósság szempontjából.

Kényszerítés

A gyártási módszereknek köszönhetően a legtöbb bevont szövet hossz- és keresztirányban eltérő szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül megkülönböztetünk egy bizonyos irányú szakítószilárdságot és az azonos irányú szakítószilárdságot. A szilárdsági tulajdonságok attól függően változnak, hogy a szövet milyen szálakból készül, és hogyan vannak összekapcsolva. Így általában négy különböző értéket rendelünk hozzá, amelyek mindegyike a burkolat szilárdságát jelzi egy adott feszültség alatt: a hosszirányú szakítószilárdságot és a szakítószilárdságot, valamint a megfelelő keresztirányú szilárdságot.

A színek

A Protan bevonatos szövetek a minőségtől és az alkalmazástól függően szabványos színekben kaphatók. A legnépszerűbb sokoldalú bevonatos szövetek standard színekben rendelhetők a Protan katalógusból. Nagy gyártási tételeknél a vásárlók maguk választhatják ki a színt.

Lakk

A gyártási folyamat részeként minden bevonatos szövetet először bevonat nélkül állítanak elő.

A vevő egyéni igényeit figyelembe véve lehetőség van a gyártási folyamat minőségének korszerűsítésére, majd a szövet egy vagy több további gyártási szakaszon megy keresztül. A végeredmény egy akril lakkból és/vagy PVDF lakkból készült bevonat lesz, egy vagy kétoldalas megoldásban.

Tűzállóság

A tűzállóság rendkívül fontos tulajdonság számos alkalmazásban, például csarnokokban és sátrakban. A gyártási folyamat során speciális vegyszereket adnak hozzá, hogy a bevont szövetek még jobban ellenálljanak a tűznek vagy a magas hőmérsékletnek.

Tartósság / UV +

Az UV sugárzás miatti lebomlást megakadályozó anyagok a gyártás során adhatók hozzá az erős napfényben használt termékek tartósságának biztosítása érdekében. Ez fontos a csarnokok és a bevonatos anyagok esetében, amelyeket például szabad tetőkön használnak.

Fény / infravörös blokkolás

Az egyedi alkalmazások megkövetelik, hogy a fény ne legyen látható a bevont szöveten keresztül. Egyes esetekben kívülről befelé, másokban pedig belülről kifelé halad. A katonák által használt sátrak például elzárják a fényt belülről és kívülről egyaránt. A hegesztősátornál fontos, hogy a belső hegesztőfényt leárnyékolja a külső láthatóság elől.

Nedvességállóság

Az egy- vagy kétoldalas bevonattal ellátott textíliák ellenállnak a nedvességnek, és használhatók csarnokokban vagy nedvességnek kitett létesítményekben, például úszócsarnokokban.

Vízzáróság

A Protan műszaki textíliái a legkülönfélébb alkalmazásokban képesek vízálló réteget biztosítani. Sokoldalú felhasználási lehetőségekkel rendelkeznek, mint például úszómedencék, szeptikus tartályok, trágyatartályok és mesterséges föld szökőkutak vagy csővezetékek.

Protan BlueSafe - ivóvízhez jóváhagyott minőség

A Protan BlueSafe innovatív és teljesen újrahasznosítható PVC-bevonatú textíliák sorozata, amely többek között segíti az akvakultúra-ipart számos környezetvédelmi kihívás megoldásában. A Protan BlueSafe termékek megfelelnek az óceánipar fenntarthatósági, biológiai és élelmiszerbiztonsági követelményeinek. A BlueSafe nem bocsát ki mikroműanyagot, kifejezetten sós vízzel való használatra lett kifejlesztve, és ivóvíz tárolására engedélyezett.

Kapcsolat

Jan Børge Harsvik - Sales Manager – Technical Textiles

Jan Børge Harsvik

Sales Manager – Technical Textiles
Műszaki szövetek -

Műszaki szövetek

PVC bevonatú szöveteinket számos minőségi változatban gyártjuk

PVC bevonatú szöveteinket számos minőségi változatban gyártjuk

PVC bevonatú szöveteinket számos minőségi változatban gyártjuk. A Protan bevonatos textíliákat olyan cégeknek ad el, amelyek különféle termékeket gyártanak, és a bevont textileinket meghatározott célokra használják fel; például az akvakultúrában, a mezőgazdaságban vagy az olaj- és gáziparban.

Tudjon meg többet
Környezetbarát szövetek az akvakultúra és állattenyésztés számára

Környezetbarát szövetek az akvakultúra és állattenyésztés számára

A Protan olyan műszaki textíliákat szállít az akvakultúra-szektor számára, amelyek rendkívül tartósak, és hozzájárulnak a tengerek és a környezet mikroműanyaggal való terjedésének és szennyezésének óriási problémájának megoldásához. Szorosan együttműködünk az iparág jelentős szereplőivel, hogy jó, fenntartható megoldásokat dolgozzunk ki az akvakultúra számára.

Tudjon meg többet
Műszaki textíliák olajhoz és gázhoz

Műszaki textíliák olajhoz és gázhoz

Az olaj- és gáziparnak rendkívül tűzálló és tartós műszaki textíliákra van szüksége. Textiljeink számos alkalmazási területtel rendelkeznek az olaj- és gáziparban, mint például tűzgátlók különféle berendezésekben, valamint szeizmikus műveletek, olajvisszanyerés és lángvédelem területén.

Olvass tovább
Komplett termek

Komplett termek

A Protan Elmark komplett csarnokokat és szerkezeteket szállít különféle célokra a világ minden tájáról. A cég székhelye Lengyelország. Használja csarnokkonfigurátorunkat projektjéhez, és olvassa el a Protan Elmark által az Ön igényeinek megfelelő különféle típusú csarnokkonstrukciókat.

Menj Protan Elmarkhoz