Zöld tüdő a tetőn.

Zöld tüdő a tetőn.

A kiterjedt zöldtetők általában minimális karbantartást igényelnek, és számos felhasználási területük van. Mivel könnyűek, nincs szükségük olyan erős teherhordó szerkezetre, mint az intenzív zöldtetőknek.

arrow_downward

Az extenzív zöldtetőket vékony talajréteggel vagy termesztőközeg-rétegekkel borítják.

Az ezeken a tetőkön használt tipikus növények a zamatos és mohafajok. A Sedumot széles körben használják Norvégiában, és az ezzel a növényzettel fedett tetőket sedumtetőknek nevezik.

Az extenzív zöldtetők általában minimális karbantartást igényelnek, és számos alkalmazási területen használják. Mivel könnyűek, nincs szükségük olyan erős tartószerkezetre, mint az intenzív tetők esetében.

Az extenzív zöldtetőkhöz használt membránt a szélerő szempontjából optimalizálni kell, és mechanikusan kell felszerelni. Előfordulhat, hogy betonlapokat kell használnia azokon a széleken és sarkokon, ahol a szélerő a legerősebb. A Sedum szőnyegek ballasztként működhetnek a tetőn, de csak a meleg évszakban ültethetők.

 


Magas tűzbiztonsági követelmények

A használatbavételi engedély megszerzéséhez a tetőfedő anyagnak növényes szőnyeg alkalmazása nélkül meg kell felelnie a tűzbiztonsági követelményeknek.

A Protan tetőfedő lemezek önkioltók és tűzveszélyesek a BROOF (T1-T4) szerint.

A nagyobb tetőlejtőkön a tető szélein például betonlapokból, kavicsból vagy hasonló, nem gyúlékony anyagból készült tűzgátlókkal, valamint függőleges áttörésekkel kell rendelkezni a tűz terjedésének megakadályozására.

 

Protan SE Titanium +

A Protan SE Titanium + tetőfedő lemezek tökéletes megoldást jelentenek sedumtetőkre. Az FLL tesztnek megfelelően gyökérellenállással rendelkeznek, ezért nem igényelnek további védelmet az ilyen típusú károsodások ellen.

Ballasztos és zöldtetők

Ballasztos és zöldtetők

A ballasztos tetők olyan tetőszerkezetek, amelyekben a membránt egymást követő rétegek borítják.

Tudjon meg többet
Gyep tetőfedő lemezek

Gyep tetőfedő lemezek

A tőzegtetők szép megjelenésűek, és gazdag hagyományai vannak a természetes környezetben történő kivitelezésnek, valamint a házak faszerkezetének.

A Protan gyepes tetőfedő membránjával biztonságos és szilárd felületet kap, amelyen a gyeptető biztonságosan nőhet és védi a tetőfelületet.

Tudjon meg többet
Böngésszen az összes tetőfedő termékünk, tartozékunk és szerszámunk között

Böngésszen az összes tetőfedő termékünk, tartozékunk és szerszámunk között

A Protan termékek az egyik legalacsonyabb szénlábnyommal rendelkeznek a tetőfedő kategóriában. Itt böngészhet termékeink között kategória vagy alkalmazási terület szerint.

Böngésszen a termékek között
Műszaki rajzok és leíró szövegek

Műszaki rajzok és leíró szövegek

Itt egy áttekintést talál a Protan műszaki rajzairól és leíró szövegeiről, amelyek pdf és dwg formátumban letölthetők.

Dokumentáció

Dokumentáció

Itt találja a termékdokumentációt és a tanúsítványokat.

Értékesítési osztály

Dr. Fejes János - Ügyvezető Igazgató, Protan South East Zrt.

Dr. Fejes János

Ügyvezető Igazgató, Protan South East Zrt.
Kekezi Arber - Értékesítési Menedzser, Protan South East Zrt.

Kekezi Arber

Értékesítési Menedzser, Protan South East Zrt.