protan_overvannshåndtering - Blueproof.jpg

Protan BlueProof lassítja a víz lefolyását

Ez egy innovatív tetőrendszer, amelyet arra terveztek, hogy megbirkózzon a hatalmas mennyiségű csapadékkal.

arrow_downward

Protan BlueProof

A Protan BlueProof egy fenntartható, környezetbarát megoldás, hosszú élettartammal. Ez egy innovatív tetőrendszer, amelyet arra terveztek, hogy megbirkózzon a hatalmas mennyiségű csapadékkal.

Egyre gyakrabban látjuk ezt városainkban. Heves esőzések özönlik el az utcákat. A szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszer nem alkalmazkodik ilyen nagy mennyiségű csapadékhoz. Ennek következménye évente több milliárd dolláros veszteség.

Ezért kénytelenek vagyunk esővíz berendezéseket alkalmazni a szélsőséges időjárási események kezelésére. A sűrűn beépített területeken az erre a célra rendelkezésre álló szabad terület korlátozott, az utcák, járdák felásása költséges. A Protan BlueProof a tetőt esővíztartállyá változtatja, amely lassan engedi el a vizet a szennyvízrendszerbe.

A Protan BlueProof késlelteti a víz elvezetését

A hatékony vízelvezetés és a biztonságos esővízkezelés a Protan BlueProof technológia két fontos kulcsszava.

A legtöbb normál tető a lehető leggyorsabban kiürül. A Protan BlueProof lehetővé teszi a tempó lelassítását, hogy a víz fokozatosan és ellenőrzött módon kerüljön a szennyvízhálózatba. Ezt a víz lefolyásának késleltetésének nevezik.

Ez azt jelenti, hogy az összes esővíz nem folyik le azonnal, hanem egy része a tetőn marad. Ily módon a feleslege csökken, ami elöntéshez és áradásokhoz vezet.

 


Így működik a Protan BlueProof

A legtöbb tető úgy van megépítve, hogy ellenálljon a nagy terhelésnek, így a lefolyás késleltetése általában nem okoz gondot.

Képzelje el, hogy 1000 m2-es normál tetője van. Hidd el, hogy heves esőzés van, 50 mm egy óra alatt. Ez azt jelenti, hogy egy óra alatt 50 köbméter víz folyik a tetőről a szennyvízhálózatba.

De: Ha megtartjuk a tetőn felgyülemlő vizet, akkor négyzetméterenként 50 kg terhelés lesz. Ez csak 20%-a annak a terhelésnek, amelyre a tetőt tervezték.

Az északi országokban a lapostetők bizonyos teherbíró képességgel rendelkeznek, és a legtöbb esetben a lapostető négyzetméterenként több mint 300 mm csapadékot is elbír. Ez teljes 300 kg-nak felel meg.

A Protan BlueProof késlelteti a vízelvezetést, és körülbelül 24 órát vesz igénybe ennek az 50 köbméter víznek a szennyvízrendszerbe való kivezetése.

Négy ok, amiért érdemes a Protan BlueProofot választania:

  • Biztonságos. A rendszert a Sintef hagyta jóvá, és széleskörű tudás, széleskörű tapasztalat és jó tetőfedési hagyományok felhasználásával fejlesztették ki.
  • Megfelel a fenntartható fejlődés feltételeinek. Ez a leginkább klímabarát vízelvezető rendszer.
  • Ez takarékos. A BlueProof a leggazdaságosabb rendszer a többi vízelvezető rendszerhez képest.
  • Lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg. A rendszer nem foglal olyan helyet, amelyet egyébként esővízkezelésre használnának.
    A Protan garantálja a biztonságot és a hozzáértést

A Protan mindig biztosítja a szükséges BlueProof összeszerelési képzést, és technikusaink jelen vannak a projekt kezdeti szakaszában.

A tető beépítése előtt a kivitelezőnek és a tetőfedőknek kötelezően részt kell venniük a Takskole 1 képzésen, amely egy további BlueProof-részt is tartalmaz - az új technológia telepítése és üzemeltetése.

A tető beépítése előtt a BlueProof rendszerre a kivitelezőnek és a tetőfedőknek kötelező képzésen kell részt venniük a Protan Tetőfedő Iskolában.

Ahhoz, hogy egy tetőrendszert a SINTEF jóváhagyhasson, a vállalkozónak rendelkeznie kell a megfelelő képesítéssel. Az egyéni képzésnek nincs külön követelménye, de a Protan támogatást és segítséget nyújt a megfelelő kompetenciák elsajátításához.

A projekt végén tetőfedőkkel közösen teszteljük a működést.

Protan BlueProof Green

Protan BlueProof Green

A Protan Blue Proof Green ötvözi a felszíni vizek biztonságos kezelését az épület tetején található zöld kerttel. Ezt a megoldást modern és biztonságos tetőnek hívjuk.

Tudjon meg többet

Értékesítési osztály

Dr. Fejes János - Ügyvezető Igazgató, Protan South East Zrt.

Dr. Fejes János

Ügyvezető Igazgató, Protan South East Zrt.
Kekezi Arber - Értékesítési Menedzser, Protan South East Zrt.

Kekezi Arber

Értékesítési Menedzser, Protan South East Zrt.
Műszaki rajzok és leíró szövegek

Műszaki rajzok és leíró szövegek

Itt egy áttekintést talál a Protan műszaki rajzairól és leíró szövegeiről, amelyek pdf és dwg formátumban letölthetők.

Dokumentáció

Dokumentáció

Itt találja a termékdokumentációt és a tanúsítványokat.