Ventiflex Air

Ventiflex Air


A Protan Ventiflex Air megoldás bányákban és alagutakban, ahol a membránok, a kötések és a hegesztési technológia együtt világszínvonalú szellőzőrendszert alkotnak.

A Ventiflex Air volt az első Európában kifejlesztett és gyártott rugalmas szellőzőrendszer. A sorozatot alkotó mind az öt csőtípus sok éves tapasztalaton, aerodinamikai ismereteken és kiterjedt termékfejlesztésen alapul.

Speciálisan tervezett PVC membrán

A Ventiflex Air sorozatot alkotó csöveket kifejezetten szellőzőcsövekhez tervezett membránnal tervezték és gyártják. A megerősített poliészter textil házon belül készül a kívánt tulajdonságok elérése érdekében. A textil, így a membrán a légnyomás jellemzői miatt a vetülékben (radiálisan) erősebb, mint a láncban (axiálisan).

Optimális tartósság

A poliészter anyag kötött, nem szőtt, hogy minimalizálja a lehetséges sérülések és szakadások hosszát és mértékét. A szövetet erős PVC borítja, amely optimalizálja a szilárdságot és megakadályozza a szövet leválását nagy nyomás és igénybevétel esetén. Ha azonban mégis megsérül, tudásunkat és tapasztalatainkat felhasználjuk a helyszíni javítások során anélkül, hogy a szellőzőrendszer minőségét vagy teljesítményét veszélyeztetnénk.

Teljesen automatikus csatlakozási rendszer

A teljesen automata tömítőrendszer azt jelenti, hogy minden csőátmérőt ø200 mm-től ø3200 mm-ig tudunk szállítani minden kívánt hosszúságban. A csövek mentén 50 cm-enként elhelyezett műanyag fülekkel ellátott felfüggesztési rendszer javítja a légáram minőségét és nagy hatékonyságot biztosít. Rendszereink gyakorlati tesztjei megerősítik mind a minőséget, mind azt, hogy a SIA196 S osztály követelményeinél jobb eredménnyel tudunk levegőt szállítani.

Ventiflex csövek típusai

Mind az öt csőtípus a következő jellemzőkkel rendelkezik:

- Lángálló - FR)

- Önkioltó

Ezenkívül kétféle cső antisztatikus tulajdonságokkal is rendelkezik (Anti Static - AS). Az antisztatikus csövek tökéletesek szénbányákhoz és alagutakhoz, ahol gyúlékony gázok lehetnek jelen.

A cső típusának megválasztása a szellőztetőrendszer számított üzemi nyomásától függ. Csőszakaszokat méret szerint, minden típushoz és átmérőhöz szállítunk.

Minden csövet sárga színben szállítunk, kivéve az antisztatikus csöveket, amelyeket világosszürke színben szállítunk. Kérésre más színek is elérhetők.

Kapcsolatba lépni

Rune Andresen - Area Sales Manager T&M

Rune Andresen

Area Sales Manager T&M
Arndt Hedtkamp - Sales Manager – Tunneling & Mining

Arndt Hedtkamp

Sales Manager – Tunneling & Mining