Parazitavédő nyakörv

Parazitavédő nyakörv


Jövőbiztos megoldások az akvakultúra-ipar számára

A Protan egy innovatív nyakörvet fejlesztett ki a lazactetvek ellen. Többek között PVC-ből készült, amely nem juttat mikroműanyagot a környezetbe, és olyannyira környezetbarát, hogy ivóvízzel való érintkezése engedélyezett.

A Protan lazac nyakörve tartós és fenntartható termék.

A hasznos élettartam végén a Protan összegyűjti a használt terméket, és más PVC-termékekké, például tetőfedővé dolgozza fel. Így a PVC élettartama akár hatvan év is lehet.

Hogyan működik:

Az akvakultúra-iparban komoly kihívást jelent egy parazita, például a lazactetű megszabadulása a környezetvédelmi követelmények betartása mellett.

A paraziták eltávolítása és a már fertőzött lazacketrecek tisztítása időigényes és költséges. Emellett a paraziták folyamatos eltávolítása növeli a stresszt és rontja a lazac életkörülményeit.

A ketrec körüli speciális gallér kiküszöböli ezeket a problémákat.

A paraziták a víz legfelső rétegében érzik jól magukat, így ha a ketrec köré védőgallért feszítenek, amely tíz méterrel a vízbe nyúlik, az nagyon hatékony fizikai gátat képez, amely megvédi a halakat a parazitáktól.

Az új karimáknál alkalmazott szabadalmaztatott megoldás a zsebek vagy áramlási elemek beépítése a karima alsó részébe. Tengervízzel telnek meg, sodródó horgonyként működnek, és önerősítő hatásúak. Ez azt jelenti, hogy minél többet fúj és minél nagyobbak a hullámok, annál stabilabb a ketrecet körülvevő gallér.

A nyakörv használatának köszönhetően a termelőknek nem kell attól tartaniuk, hogy a lazactetvek bekerülnek a ketrecekbe zord tengeren és heves viharok idején. A gallér az időjárási viszonyoktól függetlenül a helyén marad.

Protan műszaki textíliák akvakultúrához

100%-ban újrahasznosítható anyagok, ólom- és mikroműanyag mentes.

Extrém tartósság: Hosszú élettartam, minimális karbantartás, alacsony költség.

Ivóvízzel való érintkezésre engedélyezett.

Megakadályozzák a mikroműanyagok tengerbe jutását.

Termékeink élettartamuk végén visszavételi programunk révén újrahasznosíthatók, majd újra felhasználhatók.

Norvégiában gyártották és fejlesztették.

Protan BlueSafe®

A Protan BlueSafe innovatív újrafelhasználható PVC textíliák sorozata, amelyeket különösen jól tolerál a sós víz. Például segíthetnek az akvakultúra-iparnak számos környezeti kihívás leküzdésében.

A Protan BlueSafe termékek megfelelnek az iparágak széles skálájának fenntarthatósági, biológiai és élelmiszerbiztonsági követelményeinek.

A szövet nem szabadít fel mikroműanyagot, kifejezetten sós vízben való használatra készült, és ivóvíz tárolására is használható.

Mivel teljesen sima és sűrű, a felületén akár 70 százalékkal is csökken a mikrobaszaporodás valószínűsége, ami szintén csökkenti a karbantartási költségeket és meghosszabbítja az élettartamát.

Hínár erdő

Hínár erdő

Környezetbarát és fitt hínárerdőből készült
Az újrafelhasználható PVC megóvja a tisztítóhalakat és megteremti természetes élőhelyüket – mikroműanyagok kibocsátása nélkül.

Tudjon meg többet
Zárt tenyészketrecek rendszere

Zárt tenyészketrecek rendszere

A Protan és más entitások a zárt ketrecrendszert fejlesztő és tesztelő szakemberekből álló csoportot alkotnak. A PVC szövetnek nemcsak meg kell akadályoznia a halak kiszökését, hanem számos szigorú teljesítmény- és környezetvédelmi követelménynek is meg kell felelnie.

Tudjon meg többet
Protan BlueSafe

Protan BlueSafe

A Protan BlueSafe innovatív újrafelhasználható PVC szövetek sorozata, amelyek célja, hogy segítsen megoldani a haltenyésztési ágazat számos környezetvédelmi kihívását. A Protan BlueSafe termékek megfelelnek az akvakultúra-ipar követelményeinek a fenntarthatóság, a biológiai biztonság és az élelmiszerbiztonság tekintetében.

Tudjon meg többet