Városi zöldfelület kialakítása

Városi zöldfelület kialakítása

A Protan zöldtető rendszer képes alkalmazkodni a biodiverzitású, extenzív és intenzív telepítési mintákhoz, és környezetbarát esztétikát kölcsönöz az épületnek.

arrow_downward

Termék összefoglaló

  • Nettó biodiverzitási nyereség (BNG): A városi területek zöldtetőinek megvalósítása jelentősen javítja a terület növényzetének fajdiverzitását.
    Energiatakarékosság: A zöldtetős rendszerek lehetővé teszik az épületen belüli hőmérséklet fenntartását, mint a hagyományos tetők, így pénzt takaríthat meg a légkondicionáláson a melegebb hónapokban
    A légszennyezés és a szénmegkötés hatásai: A növények természetes módon szívják fel a légkörből a káros szennyező anyagokat, ezzel csökkentve a helyi légszennyezést.
    Megnövekedett érték és esztétika: Az energiaköltségek csökkentése és a tető élettartamának meghosszabbítása az ingatlan értékének növekedését eredményezi.

Zöldtető rendszerek

A zöldtetők esztétikai, környezetvédelmi és rekreációs okokból egyre nagyobb teret hódítanak Európában. A Protan zöldtető rendszerek jelentős előnyöket kínálnak az épület teljesítménye és a környezet szempontjából.

A Protan Green tetőrendszer többféle ültetési mintához illeszthető, amelyek mindegyike megfelel az alábbi szigorú irányelveknek:

A kiterjedt tetők közé tartoznak a zöldtetők, a barna tetők és a biodiverzitású tetők is. Könnyű és sekély felületeket használnak, amelyek nem igényelnek karbantartást és nem rekreációs terület. Az intenzív tetőket rekreációs térként használják. Kemény és lágy tereprendezéshez használják vastagabb talajréteggel, ami növeli a szerkezet terhelését. Felületükön a fű lehet mesterséges vagy természetes.

Zöldtetőkhöz a Protan G membránt ajánljuk, amely üvegszállal megerősített rugalmas PVC-ből készül. A PVC stabilizátorokat tartalmaz, amelyek ellenállóvá teszik a membránt mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletekkel, az UV sugárzással és a biológiai korrózióval szemben. A membrán 1,5 mm vastagságban és standard sötétszürke és világosszürke színben kapható.

Stratégiai partnereinkkel együttműködve teljes körű zöldtető-megoldást biztosítunk, beleértve a vízelvezető réteget, a szűrőgyapjút, a táptalajt és az ültetőközeget.

A Protan Green Roof Systems SUDS (fenntartható városi vízelvezető rendszerek) kompatibilis, és használható a BREEAM akkreditáció teljesítésére.

A SUDS egyre nagyobb jelentőséget kap a létesítmény-orientált tervezésben. Az ilyen alkalmazás célja a víz egyenletes elvezetése a tetőfelületről. A sedum- vagy vadvirágszőnyeg és a zöldtetős termesztési aljzat felszívja az esővizet, ezáltal nagymértékben csökkenti a lefolyást, és ezáltal csökkenti az árvízveszélyt.

Böngésszen az összes tetőfedő termékünk, tartozékunk és szerszámunk között

Böngésszen az összes tetőfedő termékünk, tartozékunk és szerszámunk között

A Protan termékek az egyik legalacsonyabb szénlábnyommal rendelkeznek a tetőfedő kategóriában. Itt böngészhet termékeink között kategória vagy alkalmazási terület szerint.

Böngésszen a termékek között